Cukinia to warzywo lekkostrawne o łagodnym smaku, w którym nie odkładają się metale ciężkie. W swoim składzie zawiera żelazo, magnez, potas oraz witaminy B1, A, C, K, PP
Polecam Wam ją wykorzystać do makaronu pełnoziarnistego. Takie wegetariańskie danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Dodatkowo można dodać kawałki chudego mięsa.
Z przepisu wyjdą 2 porcje.
Składniki:
- Makaron kokardki-160g
- Cukinia- 2 sztuki (400g)
- Czosnek-3 ząbki
- Sól
- Pieprz
- Oliwa z oliwek
Przepis :
Cukinia, zetrzeć na tarce. Czosnek przecisnąć przez praskę. Odlać wodę z cukini i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy tak by odparowała pozostała woda. Przyprawić, a pod koniec smażenia dodać czosnek. Makaron ugotowac i wymieszać z cukinią.
Jedna porcja dostarcza:
0 komentarze :
Prześlij komentarz