Moje ciasto zbytnio nie urosło w piekarniku, natomiast nie był to zakalec :D
Pod koniec pieczenia sprawdźcie patyczkiem czy ciasto jeszcze nie jest mokre w środku.
Składniki:
- Cukinia - 2 szklanki (ok. 500g)
- Jajka- 2 sztuki
- Cukier brązowy- 1/2 szklanki
- Proszek do pieczenia- 2 łyżeczki
- Kakao- 3 łyżki
- Mąka pełnoziarnista typ 1850- 2 szklanki
- Cynamon - 1 łyżka
- Olej- 1/2 szklanki
1. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
2. Pozostałe składniki zmiksować razem.
3. Do mokrej masy dodać cukinię, miksować tylko do połączenia składników (nie dłużej).
4. Kwadratową blachę wyłożyć papierem.
5. Ciasto piec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 170 stopni, z funkcją termoobiegu.
Jeden kawałek ciasta dostarcza:
Wygląda jak brownie, pycha! :)
OdpowiedzUsuńOj tak są naprawdę pyszne <3
Usuń