ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Snikersowe babeczki

Snikersowe babeczki

Written By Zapachy Kuchni on poniedziałek, 24 listopada 2014 | 20:29



Składniki:

Ciasto:
1½ szklanki mąki
1 jajko
Łyżeczka olejku waniliowego
Szczypta soli
2/3 szklanki cukru
2 batony snikersy
200 ml mleka
50 ml oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem :
1 baton snikers
Śmietana 30%
1 łyżka żelatyny
Cukier puder
Lub śmietanka fix plus mleko ;)


Przepis:

1.Mąkę należy zmieszać ze szczyptą soli, cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Następnie  zmiksować jajko z mlekiem, olejem i olejkiem waniliowym. Wsypywać sypkie produkty do mokrej masy. Na koniec wsypać drobno posiekane batony i delikatnie wymieszać.
2.Masę nałożyć do foremek na babeczki, piec 20 min w temperaturze 190 stopni celcjusza. 
3. Śmietanę ubić z cukrem pudrem lub mleko ze śmietanką fix i żelatyną. Masę nałożyć do szprycy i udekorować babeczki. 
Przestudzone muffinki posypać drobno posiekanymi batonami.

Ilość porcji- 18 sztuk

Jedna babeczka zawiera :
B-2,5g  T-5,4g  W-20,1g  E-138 kcal  WW-2


SHARE

About Zapachy Kuchni

0 komentarze :

Prześlij komentarz