ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Spaghetti z soczewicą

Spaghetti z soczewicą

Written By Zapachy Kuchni on sobota, 29 listopada 2014 | 01:27



DANIE WEGETARIAŃSKIE

Składniki:
  • Soczewica- 200g
  • Cebula- 1 duża sztuka
  • Czosnek- 2 ząbki
  • Pomidory w puszce- 1 puszka
  • Koncentrat pomidorowy- 3 łyżeczki
  • Bulion warzywny- 2 szklanki
  • Makaron spaghetti (najlepiej z pełnego ziarna)- 70g na każdą porcję
  • Olej
  • Bazylia
  • Oregano
  • Pieprz
  • Sól

Przepis :

1.Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni.

2.Soczewicę opłukać wodą na sitku.


3.Do garnka dodać cebulę, soczewicę, puszkę pomidorów, bulion, koncentrat pomidorowy, przyprawić. Gotować razem przez 25 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, w razie potrzeby doprawić.

Ilość porcji- 4 

Jedna porcja spaghetti z soczewicą dostarcza:

B-23,3g  T- 3,8g  W-95,5g  E- 488 kcal  WW- 9,5


                                 SMACZNEGO !

SHARE

About Zapachy Kuchni

0 komentarze :

Prześlij komentarz