ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Sakiewki szpinakowe w cieście francuskim

Sakiewki szpinakowe w cieście francuskim

Written By Zapachy Kuchni on wtorek, 21 kwietnia 2015 | 09:01


























Składniki:
  • Szpinak baby- 200g
  • Ser feta- 120g
  • Czosnek- 2 ząbki (12g)
  • Pierś z kurczaka - 200g
  • Ciasto francuskie- 1 sztuka
  • Jajko- 1 sztuka
  • Margaryna mleczna- 1 łyżeczka
  • Przyprawa do kurczaka
  • Pieprz 


Przepis:
1. Kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą do kurczaka i podsmazyć na patelni. 

2.Ze szpinaku usunać "łodyżki", podsmażyć na patelni z margaryną. Na samym końcu dodać czosnek i kurczaka, wszystko wymieszać. 


3.Ciasto francuskie pokroić na 8 kwadratów, do każdego nałożyc po około 2 łyżki farszu. 

4.Rogi ciasta zawinąć do środka i posmarować rozkuconym jajkiem. 

5.Piec w piekarniku przez około 13 minut w temepraturze 180 stopni ( z termoobiegiem).




1 sakiewka dostarcza : 
B-5g  T-1g  W- 65g  E- 260 kcal  WW- 6,5




SHARE

About Zapachy Kuchni

4 komentarze :