ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Łazanki z kapustą i mięsem drobiowym

Łazanki z kapustą i mięsem drobiowym

Written By Zapachy Kuchni on środa, 8 lipca 2015 | 11:00


























Do sporządzenia łazanek wykorzystałam zmieloną pierś z kurczaka. 
Z przepisu wyjdą 4 porcje łazanek.
Smacznego ! :)

Składniki :
  • Makaron łazanki- 400g
  • Kapusta kiszona- 300g
  • Pieczarki- 250g
  • Filet z kurczaka zmielony- 200g
  • Margaryna-10g
  • Pieprz
  • Przyprawa warzywna

Przepis:

1. Pieczarki, umyć i pokroić w plastry, podsmażyć na niewielkiej ilości margaryny. Mięso podsmażyć. Kapustę kiszoną opłukać, wycisnąć wodę i pokroić drobno. 
2. Na patelni wymieszać mięso, pieczarki, kapustę kiszoną, dodać przyprawy i podsmażyć. 
3. Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać w garnku z wyżej wymienionymi składnikami.


Jedna porcja dostarcza:


B-24,8 g T-5,8 g W-81,5 g E- 460 kcal WW-8



SHARE

About Zapachy Kuchni

4 komentarze :

  1. U Ciebie to zawsze można znaleźć ciekawe inspiracje! Często z nich korzystam w kuchni ;) Pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga też: http://gotowanieekonomiczne.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Niesamowite, jak apetycznie mogą wyglądać zwykłe łazanki!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje Aniu za miłe słowa !! :) pozdrawiam

      Usuń