ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Babeczki marchewkowo- bananowe

Babeczki marchewkowo- bananowe

Written By Zapachy Kuchni on poniedziałek, 21 września 2015 | 07:00





































Składniki:
  • Mąka pełnoziarnista- 4 kopiaste łyżki
  • Mąka kukurydziana- 2 kopiaste łyżki
  • Proszek do pieczenia- 1.5 łyżeczki
  • Olejek waniliowy- ½ łyżeczki
  • Cynanom- ½ łyżeczki
  • Banan- 1 średnia sztuka (170g)
  • Marchewka- 60 g (1 średnia sztuka)
  • Jajka- 2 sztuki
  • Cukier brązowy- ½ szklanki

Przepis:
1.Jajka wbijamy do miski i ucieramy z cukrem i olejkiem waniliowym, następnie dodajemy stopniowo mąkę , cynamon i proszek do pieczenia, wszystko razem miksujemy.

2.Marchew obieramy i ścieramy na tarce, banana kroimy w plasterki i widelcem rozwadniamy na papkę. Marchew i banana wrzucamy do miski i ponownie miksujemy.

3.Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni Celsjusza, do papilotek nakładamy po 2 łyżeczki ciasta i pieczemy w piekarniku przez 20 minut.


Jedna babeczka dostarcza:

B-1,2g  T- 0,7 g  W- 10 g  E- 49,8 kcal  WW- 1


SHARE

About Zapachy Kuchni

4 komentarze :

  1. Jakie śliczne smakowite babuńki ;) Zapraszam również do mnie :) http://gotowanietoproste.blogspot.com/ :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie wyglądają w środku, takie kolorowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealnie jesienne pyszności :)

    OdpowiedzUsuń