ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Potrawka z pieczarek i mięsa z rosołu

Potrawka z pieczarek i mięsa z rosołu

Written By Zapachy Kuchni on piątek, 9 października 2015 | 07:30



























Staram się by u mnie w kuchni nic się nie zmarnowało. Mięso jak i warzywa z niedzielnego rosołu wykorzystuję w kuchni np. do sporządzenia potrawki. W ten sposób niewielkim kosztem uzyskuję prosty, kolejny i szybki posiłek.

Składniki:
  • Pieczarki- 500g
  • Margaryna mleczna- 20g
  • Marchew ugotowana/ starta- 100g
  • Pietruszka ugotowana- 40g
  • 2 udka z kurczaka ugotowane- 400g
  • Jogurt naturalny- 120g
  • Bulion- 1 szklanka
  • Sól
  • Pieprz
  • Zioła prowansalskie
  • Papryka słodka
  • Ryż brązowy- 100g

Przepis:
1. Pietruszkę, marchew i udko z kurczaka gotować około 40 minut. Ja użyłam warzywa i kurczaka z rosołu. Następnie warzywa i udko pokroić w drobną kosteczkę.

2.Pieczarki pokroić w cienkie plastry i podsmażyć w garnku do miękkości, ciągle mieszając. Dodać pokrojone warzywa, udko, bulion i przyprawy, wymieszać i gotować na małym ogniu. Zagęścić jogurtem naturalnym.

3. Ryż ugotować. Potrawkę podawać z ryżem brązowym.



Jedna porcja potrawki dostarcza:


B-46,5 g T-31 g W- 51 g E- 639 kcal WW-5

SHARE

About Zapachy Kuchni

0 komentarze :

Prześlij komentarz