ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Wegańska pasta (tofu+papryka)

Wegańska pasta (tofu+papryka)

Written By Zapachy Kuchni on czwartek, 10 grudnia 2015 | 09:02


Jeśli Wam się znudziły tradycyjne kanapki z wędliną czy serem wykonanym z mleka krowiego to polecam kanapki z pastą, której głównym składnikiem jest tofu. 
Tofu jest to ser wykonany z mleka sojowego, który zawiera w swoim składzie pełnowartościowe białko pochodzenia roślinnego. Ponadto zawiera dużo wapnia oraz witamin z grupy B.   

100g dostarcza około 90 kcal.


Składniki:
  • Tofu ziołowe POLSOJA - 440g
  • Papryka czerwona- 1 duża sztuka
  • Pieprz
  • Sól
  • Zioła prowansalskie
  • Papryka słodka

Przepis:
Wszystkie składniki razem zmiksować, doprawić do smaku .
Podawać z ciemnym pieczywem.

SHARE

About Zapachy Kuchni

0 komentarze :

Prześlij komentarz