ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Leczo z papryki i cukinii

Leczo z papryki i cukinii

Written By Zapachy Kuchni on poniedziałek, 13 czerwca 2016 | 07:30


























Dziś mam dla Was przepis na szybkie jednogarnkowe danie czyli leczo. Ten przepis jak zwykle cechuje prostota oraz znakomity smak, dlatego zajadamy się nim z przyjemnością. 
Pamiętajcie by do wykonania potrawy użyć chudej kiełbasy drobiowej pochodzącej z dobrego źródła. Unikajcie natomiast kiełbas wieprzowych, które zawierają znacznie więcej tłuszczu. 

Składniki:
  • Chuda kiełbasa drobiowa- 2 sztuki
  • Papryka- 2 sztuki
  • Cukinia- 1 sztuka (ok. 500g)
  • Cebula- 1 sztuka
  • Koncentrat pomidorowy - 3-4 łyżeczek
  • Jogurt naturalny- 1/2 opakowania (90g)
  • Olej rzepakowy- 5 ml

Przepis:
Kiełbasę i warzywa kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy chwilę na patelni, dodajemy wodę i dusimy pod przykryciem, aż do miękkości. Na koniec dodajemy jogurt i koncentrat, wszystko razem mieszamy ciągle dusząc. 


Można podawać z pieczywem razowym.

Jedna porcja leczo dostarcza około:
B-23g  T-12 g  W-33 g  E- 300 kcal  WW-3
SHARE

About Zapachy Kuchni

1 komentarze :