ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Noodles konjack z kurczakiem w sosie czosnkowym

Noodles konjack z kurczakiem w sosie czosnkowym

Written By Zapachy Kuchni on sobota, 2 lipca 2016 | 07:30


























Cieszy mnie fakt, że coraz więcej ludzi dba o swoją sylwetkę, zdrowie- pragniemy być "fit". Coraz częściej sięgamy po produkty z mniejszą kalorycznością czy nisko tłuszczowe. W ostatnim czasie miałam okazję spróbować właśnie takiego produktu, który zawiera tylko 27 kcal/100g . Poza tym nie zawiera glutenu, którego eliminacja z diety jest teraz na topie.
Dlatego dziś przedstawię Wam wykonane przeze mnie danie, które jest dosyć sycące, niskokaloryczne, a co najważniejsze nie wymaga dużego nakładu pracy.

Składniki:

Przepis:
Grzybki mun moczyć 15 minut w gorącej wodzie,a następnie gotować przez 10 minut.Gotowe pokroić w cienkie paski. Warzywa oczyścić. Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie. Marchew i ogórka zatrzeć na cienkie paski, a cebulę pociąć na piórka.
Kurczaka pokroić na drobne paski posypać przyprawą ziołową, pieprzem, a następnie podsmażyć z cebulą na patelni teflonowej. Dodać sos czosnkowy i sojowy, pod koniec smażenia dodać rozdrobnione warzywa.
Noodles nitki konjack opłukać 3 razy ciepłą wodą. Dodać do potrawy- chwilę podsmażyć. 

Z przepisu wyjdą 2 porcje.

Jedna porcja dostarcza około:
B-42,5 g  T-2,5 g  W-53,5 g  E- 434,5 kcal WW-5

SHARE

About Zapachy Kuchni

0 komentarze :

Prześlij komentarz