ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Tagliatelle w sosie szpinakowo-serowym

Tagliatelle w sosie szpinakowo-serowym

Written By Zapachy Kuchni on czwartek, 7 grudnia 2017 | 08:00


























Dla wszystkich moich czytelników obowiązuje 10% zniżki na produkty marki AMBITION na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.).
#myAmbition

Tagliatelle w sosie szpinakowo-serowym

Składniki :
  • Mrożony lub świeży szpinak- 500g
  • Serek mascarpone- 250g
  • Pierś z kurczaka- 500 g
  • Makaron tagliatelle graham- 400g
  • Pieprz
  • Przyprawa warzywna

Przepis:

  1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą warzywną smażyć na patelni teflonowej, aż do zarumienienia.
  2. Mięso zdjąć z patelni i wrzucić na nią mrożony szpinak. Smażyć, aż do odparowania wody.
  3. Do szpinaku dodać serek mascarpone, przyprawę warzywną, pieprz. Na końcu dodać kawałki kurczaka i wymieszać, chwilę smażyć.  
  4. Ugotować makaron, odcedzić i dodać do makaronu sos z kurczakiem, wszystko wymieszać, gotując na małym ogniu.
 Ilość porcji: 4


Jedna porcja zawiera :
B-16,5g  T- 28 g  W-83,5g  E- 635,3 kcal  WW- 8








































Zdrowa jesień na talerzu
SHARE

About Zapachy Kuchni

0 komentarze :

Prześlij komentarz