Ciasto:
- Mąka pszenna - 2 szklanki
- Banan- 1 sztuka ok. 150g
- Olej- ½ szklanki
- Proszek do pieczenia- 2 ½ łyżeczki
- Kakao- 1 czubata łyżka
- Mleko 2%- 1 łyżka
- Jajka- 2 sztuki
- Cukier brązowy - ¾ szklanki
Masa budyniowo- bananowa
- Budyń bananowy- 1 sztuka
- Banan- 1 sztuka ok. 150g
- Mleko 2%- ½ szklanki
Przepis:
1. Banany obrać i pokroić w plasterki, następnie rozgnieść widelcem na "papkę".
3. Budyń rozpuścić w połowie
mleka, resztę zagotować i dolać budyń. Gotować chwilę, ciągle mieszają, pod
koniec dodać papkę z 1 banana, wymieszać, wystudzić.
0 komentarze :
Prześlij komentarz