Ciasto:
- Mąka pszenna - 2 szklanki
 - Banan- 1 sztuka ok. 150g
 - Olej- ½ szklanki
 - Proszek do pieczenia- 2 ½ łyżeczki
 - Kakao- 1 czubata łyżka
 - Mleko 2%- 1 łyżka
 - Jajka- 2 sztuki
 - Cukier brązowy - ¾ szklanki
 
Masa budyniowo- bananowa
- Budyń bananowy- 1 sztuka
 - Banan- 1 sztuka ok. 150g
 - Mleko 2%- ½ szklanki
 
Przepis:
1. Banany obrać i pokroić w plasterki, następnie rozgnieść widelcem na "papkę". 
3. Budyń rozpuścić w połowie
mleka, resztę zagotować i dolać budyń. Gotować chwilę, ciągle mieszają, pod
koniec dodać papkę z 1 banana, wymieszać, wystudzić.
0 komentarze :
Prześlij komentarz