Staram się by u mnie w kuchni nic się nie zmarnowało. Mięso jak i warzywa z niedzielnego rosołu wykorzystuję w kuchni np. do sporządzenia potrawki. W ten sposób niewielkim kosztem uzyskuję prosty, kolejny i szybki posiłek.
Składniki:
- Pieczarki- 500g
- Margaryna mleczna- 20g
- Marchew ugotowana/ starta- 100g
- Pietruszka ugotowana- 40g
- 2 udka z kurczaka ugotowane- 400g
- Jogurt naturalny- 120g
- Bulion- 1 szklanka
- Sól
- Pieprz
- Zioła prowansalskie
- Papryka słodka
- Ryż brązowy- 100g
Przepis:
1. Pietruszkę, marchew i udko z
kurczaka gotować około 40 minut. Ja użyłam warzywa i kurczaka z rosołu.
Następnie warzywa i udko pokroić w drobną kosteczkę.
2.Pieczarki pokroić w cienkie plastry i podsmażyć w garnku
do miękkości, ciągle mieszając. Dodać pokrojone warzywa, udko, bulion i
przyprawy, wymieszać i gotować na małym ogniu. Zagęścić jogurtem naturalnym.
3. Ryż ugotować. Potrawkę podawać z ryżem brązowym.
3. Ryż ugotować. Potrawkę podawać z ryżem brązowym.
0 komentarze :
Prześlij komentarz