Składniki:
- Bio tofu naturalne POLSOJA- 3 opakowania po 220g
- Kakao/Czekolada gorzka 90%- 50g
- Cytryna- 1 sztuka
- Mleko kokosowe- 200ml
- Ksylitol- 4 łyżeczki
- Agar/żelatyna- 4 łyżeczki
- Orzechy- 2 garście
- Herbatniki pełnoziarniste- 100g
- Masło orzechowe- 2,5 łyżki
Przepis:
1. Herbatniki pokruszyć wałkiem i połaczyć z masłem orzechowym.
Tortownice wyłożyć papierem, a następnie masą herbatnikową.
2. Tofu naturalne POLSOJA odsączyć z wody, pokruszyć w misce, wlać sok z cytryny- zmiksować na gładką masę.
3. Mleko kokosowe zagotować z czekoladą, żelatyną i ksylitolem. Zdjąć z ognia wystudzić i wymieszać z masą tofu.
4. Masę tofu wlać do tortownicy. Wierzch posypać czekoladą i orzechami. Chłodzić w lodówce co najmniej kilka godzin.
100g tofurnika dostarcza:
B-4,6 g T-9,7 g W-14,4 g E- 299 kcal WW-1,5
Jezeli smakuje tak jak wyglada to z checia zjadlabym kawalek!
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie smacznie ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)