ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Kakaowe babeczki z mlekiem zagęszczonym

Kakaowe babeczki z mlekiem zagęszczonym

Written By Zapachy Kuchni on środa, 3 grudnia 2014 | 01:18
























Składniki:

Ciasto:
  • Jajka- 2 sztuki
  • Mąka- 1 ½ szklanki
  • Kakao- 1 łyżka
  • Cukier brązowy- ½ szklanki
  • Olejek waniliowy- łyżeczka
  • Mleko- 2 łyżki
  • Proszek do pieczenia- 2 ½ łyżeczki
  • Olej- 1/3 szklanki

Krem:
  • Serek mascarpone- 1 opakowanie
  • Mleko z tubki słodzone, zageszczone o smaku naturalnym- 1 tubka
  • Kakao- do posypania
  • Żelatyna- 1 łyżeczka



Przepis :



  1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao oraz cukrem. Następnie dodać jaja, olejek waniliowy oraz mleko. Wszystko zmiksować.
  2. Nakładać do foremek na babeczki po 2 łyżeczki ciasta. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni celsjusza przez 20 minut
  3. Serek mascarpone zmiksować z mlekiem z tubki, dodać żelatynę rozpuszczoną w 3 łyżkach wody- zmiksować.
  4. Gdy babeczki przestygną należy je udekorować kremem za pomocą szprycy i posypać kakao.


Ilość porcji- 12 sztuk


Jedna babeczka dostarcza:

B-4 ,9g  T- 16,9g  W- 28g  E- 280 kcal  WW- 3



SHARE

About Zapachy Kuchni

0 komentarze :

Prześlij komentarz