ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Babeczki mocno bananowe

Babeczki mocno bananowe

Written By Zapachy Kuchni on środa, 31 grudnia 2014 | 02:06



































Składniki:

Ciasto:
  • Mąka pszenna - 2 szklanki
  • Banan- 1 sztuka ok. 150g
  • Olej- ½ szklanki
  • Proszek do pieczenia- 2 ½ łyżeczki
  • Kakao- 1 czubata łyżka
  • Mleko 2%- 1 łyżka
  • Jajka-  2 sztuki
  • Cukier brązowy - ¾ szklanki

Masa budyniowo- bananowa
  • Budyń bananowy- 1 sztuka
  • Banan- 1 sztuka ok. 150g
  • Mleko 2%- ½ szklanki



Przepis:

1. Banany obrać i pokroić w plasterki, następnie rozgnieść widelcem na "papkę". 






2. Suche składniki (mąka, proszek do pieczenia,kakao, cukier)  wsypać do miski i wymieszać, następnie dodać jajka, olej, mleko oraz "papkę" z 1 banana. Wszystko razem zmiksować, aż do uzyskania jednolitej masy.


3. Budyń rozpuścić w połowie mleka, resztę zagotować i dolać budyń. Gotować chwilę, ciągle mieszają, pod koniec dodać papkę z 1 banana, wymieszać, wystudzić.


4. Ciasto nakładać do papilotek do ½ wysokości (około 2 łyżeczki), na każde dodać łyżeczkę masy budyniowo-bananowej i przykryć ciastem. 

5. Babeczki należy piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celcjusza.




Ilość babeczek- 24


Jedna babeczka dostarcza :

B-2,3g  T-5,1g  W-18,7g  E- 128 kcal  WW- 2


                       SMACZNEGO !










SHARE

About Zapachy Kuchni

0 komentarze :

Prześlij komentarz