ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Wegetariańskie penne z cieciorką

Wegetariańskie penne z cieciorką

Written By Zapachy Kuchni on środa, 7 stycznia 2015 | 01:46


Dla lubiących suche nasiona roślin strączkowych polecam dziś wegetariańskie penne z cieciorką. Wprawdzie danie jest trochę pracochłonne (moczenie cieciorki), ale można ten etap przyśpieszyć stosując ciecierzycę z puszki ;)

Danie wegetariańskie

Składniki:
  • Cieciorka sucha- 100g
  • Pomidory z puszki – 1 puszka
  • Cebula- 1 duża sztuka
  • Margaryna mleczna
  • Makaron penne- 140g
Przyprawy :
  • Bazylia
  • Oregano
  • Pieprz
  • Sól
  • Papryka czerwona słodka


Przepis:
1.Ciecierzycę zalać wodą i zostawić na 12 godzin (najlepiej na noc). 
Wylać wodę, wlać nową i gotować pół godziny bez przykrycia, następnie wylać wodę i ponownie wlać nową, gotować godzinę pod przykryciem (lekko uchylona pokrywka). Następnie odlać wodę.

2.Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni z margaryną, następnie dodać pomidory z puszki i cieciorkę, dusić razem. Na końcu dodać przyprawy.

3. Makaron ugotować z solą, odcedzić i połączyć z cieciorką w pomidorach.


Ilość porcji- 2

 Jedna porcja penne z cieciorką dostarcza :

B-19g  T-12,5g  W-102g  E- 588 kcal  WW- 10














Niskokaloryczny styczeń Niskokaloryczny styczeń
SHARE

About Zapachy Kuchni

0 komentarze :

Prześlij komentarz