ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Truskawkowa kasza manna

Truskawkowa kasza manna

Written By Zapachy Kuchni on czwartek, 19 lutego 2015 | 16:53


























Kasza manna jest produktem łatwo strawnym, idealnie sprawdzającym się u osób mających dolegliwości związane z chorobami układu pokarmowego. Ma bardzo szerokie zastosowanie m.in. przy produkcji ciast, deserów, budyni czy zup mlecznych. Zawiera wiele cennych składników pokarmowych m.in.: witaminę B1, B2, B6, PP i kwas foliowy oraz składniki mineralne takie jak: żelazo, potas, jod i magnez. 
100 g kaszy manny dostarcza:
  • 348 kcal, 
  • 8,7 g białka
  • 1,3 g tłuszczu
  • 76,7 g węglowodanów
  • 7,5 wymiennika weglowodanowego
  • 2,5 g błonnika

Składniki:
  • Mleko 1.5%- 1/2 szklanki (125 ml)
  • Kasza manna- 3 łyżki (45g)
  • Truskawki- 100 g
  • Cukier brązowy- 1 łyżeczka (5g)

Przepis:
Mleko zagotować, dodać kaszę mannę, cukier i gotować ciągle mieszając.
Truskawki zmiksować i połaczyć z kaszą. 


Jedna porcja dostarcza:


B-8 g  T-8 g  W- 46g  E- 232 kcal  WW- 4,5

Zdrowa przekąska
SHARE

About Zapachy Kuchni

2 komentarze :

  1. pyszna- delikatna z truskawkami! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię kaszkę :) Z truskawkami musiała smakować bajecznie :)

    OdpowiedzUsuń