ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Rybne placuszki

Rybne placuszki

Written By Zapachy Kuchni on poniedziałek, 23 marca 2015 | 08:15


























Przedstawiam Wam sposób na szybkie i proste wykonanie placuszków rybnych.

Składniki:
  • Dorsz lub mintaj- 1/4 kg
  • Marchew- ok. 40g
  • Pietruszka korzeń- ok. 40g
  • Pietruszka nać- ok.18g
  • Jajko- 1 sztuka
  • Bułka tarta- 2 łyżki
  • Mąka- 3 łyżki
  • Pieprz
  • Sól
  • Majeranek
  • Przyprawa do ryb

Przepis:
Rybę rozmrozić, wypłukać, usunąć ości i "porwać" na małe kawałki. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce, nać pietruszki pokroić drobno. Wszystko wrzucić do miski, dodać jajka, mąkę , bułkę tartą i przyprawy- wymieszać. Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu z obu stron. 

Z przepisu wyszło 9 placuszków. 

Jedna porcja placuszków (4 sztuki)  dostarcza:

B-9,5g  T-2,5g  W- 33 g  E- 196 kcal  WW- 3


SHARE

About Zapachy Kuchni

1 komentarze :

  1. dawno nie robiłam kotlecików rybnych, Twój wpis zdecydowanie mnie zachęcił do nadrobienia zaległości :)

    OdpowiedzUsuń