ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Szarlotka pod pierzynką

Szarlotka pod pierzynką

Written By Zapachy Kuchni on niedziela, 24 maja 2015 | 09:25




Takie ciastko to fajny pomysł na szybką, słodką przekąskę. Zatem jeśli i Was najdzie pokusa by zjeść coś słodkiego do kawy to polecam Wam "szarlotkę" pod pierzynką.

Należy pamiętać, że ciasto francuskie jest dosyć kaloryczne z tego względu nie zaleca się go osobom ograniczającym kalorie.

Składniki: 
  • Ciasto francuskie- 1 szuka
  • Jabłko- 1 sztuka
  • Cynamon

Przepis:

1. Jabłka obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę, posypać cynamonem.
2. Ciasto francuskie podzielić na 8 prostokątów. Na 4 z nich położyć kawałki jabłka. Pozostałe lekko ponacinać w środku i przkryć nimi ciasto z jabłkiem. Końce ciasta połączyć za pomocą końcówki widelca ( docisnąć końce widelcem).
3. Piec w piekarniku przez około 13 minut w temp. 180 stopni celcjusza.

Gotowe można posypać cukrem pudrem.

Jedno ciasteczko dostarcza:


B-4,3 g T-19,5 g W-28,8g E- 302 kcal WW- 3






































Wiosenne słodkości!
SHARE

About Zapachy Kuchni

1 komentarze :