ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Domowe ogórki kiszone

Domowe ogórki kiszone

Written By Zapachy Kuchni on sobota, 8 sierpnia 2015 | 07:30































W kuchni trwa produkcja przetworów na zimę. Wczoraj podzieliłam się z Wami przepisem na sałatkę z ogórkami, a dziś prostymi w przygotowaniu ogórkami kiszonymi. Z tego przepisu wyjdą 2 litrowe słoiki kiszonek ;)

Składniki:
  • Ogórki - 1 kg
  • Kwiat kopru - 2 sztuki
  • Czosnek - 8 ząbków
Zalewa:
  • Woda- 1 litr
  • Sól- czubata łyżka

Przepis:
Na dno słoika włożyć koper, ułożyć ciasno ogórki. Dodać obrany czosnek ( po 4 ząbki na słoik) i dodać zalewę. Zostawić na chwilę by troszkę chłor odparował. Następnie przykryć wieczkiem i odstawić do kiszenia na około 3-4 dni.




Róbmy przetwory!
SHARE

About Zapachy Kuchni

0 komentarze :

Prześlij komentarz