ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Ogórki z curry

Ogórki z curry

Written By Zapachy Kuchni on niedziela, 9 sierpnia 2015 | 07:30







































Składniki:
  • Ogórki- około 3 kg
  • Cebula- 4 sztuki
  • Gorczyca
  • Seler- 1 liść na każdy słoik
Zalewa:
  • Woda- 10 szklanek
  • Ocet- 2 szklanki
  • Cukier- 3 szklanki
  • Curry- 6 łyżeczek
  • Sól- 2 łyżeczki

Przepis:
1. Cebulę pokroić w piórka. Ogórki pokroić w paski ( na 2). 
2. Ogórki i cebulę umieścić w słoikach, zalać zelewą i pasteryzować przez 5 minut.


Róbmy przetwory!
SHARE

About Zapachy Kuchni

1 komentarze :