ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Krem czekoladowy (wegański)

Krem czekoladowy (wegański)

Written By Zapachy Kuchni on czwartek, 29 października 2015 | 07:45

























Na półkach sklepowych możecie znaleźć wiele rodzajów kremów czekoladowych. Niestety głównym ich składnikiem są substancje słodzące oraz tłuszcz. Natomiast składniki podstawowe takie jak kakao czy orzechy znajdują się często w nieznacznych ilościach. Dlatego polecam Wam wykonać własnoręcznie krem czekoladowy, który będzie zdrowszą alternatywą produktu sklepowego. Do jego sporządzenia wystarczą tylko 3 składniki !!! 
Gotowy produkt należy przechowywać w lodówce.

Składniki:
  • Awokado- 1 sztuka
  • Karob- 1.5 łyżki
  • Ksylitol- 1 łyżka

Przepis:
Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę, obrać i pokroić w paski. Wszystkie składniki zmiksować w misce na gładką masę. Przechowywać w lodówce.

Krem dostarcza :
B-3 g  T-19 g  W-41 g  E- 270 kcal  WW-4



SHARE

About Zapachy Kuchni

5 komentarze :

  1. takie smarowidła można jeść codziennie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pysznie, ale przepis nie brzmi znajomo. Składniki w nim użyte są mi zupełnie obce. Znaczy to... weź się stary doedukuj :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Heh no tak składniki, które użyłam nie są tak powszechnie stosowane jak ich zamienniki czyli cukier i kako ;) pozdrawiam serdecznie ;)

      Usuń