ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Written By Zapachy Kuchni on poniedziałek, 16 listopada 2015 | 07:30



























Nadziewane papryki to pyszne i pożywne danie wykonane z dowolnego mięsa z dodatkiem warzyw i mozzarelli. 
Te danie zagościło u nas w kuchni całkiem niedawno, ale na pewno zostanie u nas na bardzo długo ;)
Smacznego !!!

Składniki:
  • Mięso mielone wołowe- 500g
  • Papryka- 4 sztuki
  • Cebula- 1 sztuka
  • Pieczarki-  200g
  • Ryż brązowy- 1 woreczek 
  • Mozzarella- 4 plasterki 
  • Sól 
  • Pieprz
  • Majeranek 
Przepis: 
Cebulę, pieczarki pokroić w drobna kosteczkę i zeszklić na patelni z odrobiną oliwy. Mięso podsmażyć na patelni. 
Ryż ugotować i połączyć z warzywami i mięsem-doprawić do smaku.
Główkę papryki odciąć. Oczyścić wnętrze. Papryki nadziewać farszem. Na wierzch każdej położyć plaster mozzarelli.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez około 30 minut.

Jedna papryka faszerowana zawiera:
B-36 g  T-33,3 g  W-36 g  E- 556 kcal  WW-3,5





































Menu dla diabetyka


SHARE

About Zapachy Kuchni

2 komentarze :

  1. Fantastyczny przepis! U nas robi się taką paprykę bez ryżu i z serem pleśniowym, ale to nie ma znaczenia. Faszerowana papryka jest pyszna z obojętnie jakim mięsem i obojętnie jakim serem. A ryż... Kwestia gustu :D

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajne rozwiązanie na karnawałowe przyjecie :) Polecam :)

    OdpowiedzUsuń