ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Ryż zapiekany z jabłkiem

Ryż zapiekany z jabłkiem

Written By Zapachy Kuchni on sobota, 19 marca 2016 | 08:00



Ryż z jabłkiem i cynamonem to jedno z moich ulubionych dań ze względu na szybki sposób przygotowania. Nie będę kłamać- cenię sobie prostotę w kuchni. 

Składniki:
  • Jabłko- 2 sztuki
  • Ryż brązowy- 1 woreczek 
  • Ksylitol- 2 łyżeczki
  • Cynamon
  • Mleko- 0,5 szklanki 

Przepis:
Ryż ugotować z wodą i mlekiem przez 35 minut. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. 
Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. Do miseczek na dół włożyć kawałki jabłka, posypać ksylitolem i cynamonem. Na wierzch położyć ryż, polać odrobiną mleka. Piec w piekarniku przez około 10 minut. 

Z przepisu wyjdą 2 porcje. 


Jedna porcja dostarcza około:

B-4,5 g  T-1,5 g  W-62 g  E- 248,5 kcal  WW-6
SHARE

About Zapachy Kuchni

1 komentarze :