ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Omlet biszkoptowy- przepis podstawowy

Omlet biszkoptowy- przepis podstawowy

Written By Zapachy Kuchni on czwartek, 7 kwietnia 2016 | 08:41


Moje ostatnie odkrycie smakowe to puszysty omlet z masłem orzechowym i bananem. 
Omlet równie dobrze smakuje na słodko jak i na słono. Sprawdzi się idealnie jako ciepłe śniadanie czy kolacja.

Składniki:
  • Jajka- 2 sztuki
  • Sól- szczypta
  • Mąka orkiszowa pełnoziarnista- 2 łyżki
  • Olej- 1/2 łyżeczki

Przepis:
Białka ubić z solą, stopniowo wlewać żółtka, a następnie mąkę i masło. Smażyć na rozgrzanej patelni 2-3 minuty z każdej strony.


Jeden omlet (bez dodatków) dostarcza około:
B-17 g  T-16 g  W-13 g  E- 268 kcal  WW-1
SHARE

About Zapachy Kuchni

1 komentarze :