ZapachyKuchni
Smacznie, zdrowo
kolorowo...
Home » » Roladki z brokułem i mozzarellą na purre brokułowym

Roladki z brokułem i mozzarellą na purre brokułowym

Written By Zapachy Kuchni on poniedziałek, 3 kwietnia 2017 | 08:00


























Przygotowując niedzielny obiad mogę pozwolić sobie na potrawy, które wymagają ode mnie poświęcenia więcej czasu niż w tygodniu. Ostatnio zasmakowały nam roladki z brokułem. Danie tak naprawdę nie jest trudne w wykonaniu, ale należy poświęcić trochę więcej czasu.


Składniki:
  • Pierś z kurczaka- 2 sztuki
  • Brokuł- 1 sztuka
  • Mozzarella- 125g
  • Serek mascarpone- 1 łyżka 
  • Kasza orkiszowa- 1 opakowanie 
  • Sól
  • Pieprz
  • Zioła prowansalskie 
  • Papryka

Przepis:
1. Filet rozciąć na pół, a następnie ubić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron.
2. Brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie.
3. Na każdy filet nakładać naprzemiennie małe kawałki brokuła i cienkie paski mozzarelli, a następnie zawinąć w rulon i spiąć wykałaczkami. 
4. Piec w piekarniku przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.
5. Pozostałą część brokuła zblendować z mascarpone i doprawić do smaku. 
Podawać z kaszą np.orkiszową.
Z przepisu wyjdą 2 roladki.

Cały obiad dostarcza około:
B-55 g  T-20 g  W-50,5 g  E- 578 kcal  WW-5

SHARE

About Zapachy Kuchni

0 komentarze :

Prześlij komentarz