Składniki:
- Szpinak baby- 200g
- Ser feta- 120g
- Czosnek- 2 ząbki (12g)
- Pierś z kurczaka - 200g
- Ciasto francuskie- 1 sztuka
- Jajko- 1 sztuka
- Margaryna mleczna- 1 łyżeczka
- Przyprawa do kurczaka
- Pieprz
Przepis:
1. Kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą do kurczaka i podsmazyć na patelni.
2.Ze szpinaku usunać "łodyżki", podsmażyć na patelni z margaryną. Na samym końcu dodać czosnek i kurczaka, wszystko wymieszać.
3.Ciasto francuskie pokroić na 8 kwadratów, do każdego nałożyc po około 2 łyżki farszu.
4.Rogi ciasta zawinąć do środka i posmarować rozkuconym jajkiem.
5.Piec w piekarniku przez około 13 minut w temepraturze 180 stopni ( z termoobiegiem).
1 sakiewka dostarcza :
B-5g T-1g W- 65g E- 260 kcal WW- 6,5
Proste, efektowne i z cala pewnoscia pyszne :)
OdpowiedzUsuńSmaczne i pomysłowe danie :)
OdpowiedzUsuńDziękuje ;)
UsuńFajna przekąska na imprezkę!
OdpowiedzUsuń