Składniki:
- Szpinak baby- 200g
 - Ser feta- 120g
 - Czosnek- 2 ząbki (12g)
 - Pierś z kurczaka - 200g
 - Ciasto francuskie- 1 sztuka
 - Jajko- 1 sztuka
 - Margaryna mleczna- 1 łyżeczka
 - Przyprawa do kurczaka
 - Pieprz
 
Przepis:
2.Ze szpinaku usunać "łodyżki", podsmażyć na patelni z margaryną. Na samym końcu dodać czosnek i kurczaka, wszystko wymieszać.
3.Ciasto francuskie pokroić na 8 kwadratów, do każdego nałożyc po około 2 łyżki farszu.
4.Rogi ciasta zawinąć do środka i posmarować rozkuconym jajkiem.
5.Piec w piekarniku przez około 13 minut w temepraturze 180 stopni ( z termoobiegiem).
1 sakiewka dostarcza : 
B-5g  T-1g  W- 65g  E- 260 kcal  WW- 6,5
Proste, efektowne i z cala pewnoscia pyszne :)
OdpowiedzUsuńSmaczne i pomysłowe danie :)
OdpowiedzUsuńDziękuje ;)
UsuńFajna przekąska na imprezkę!
OdpowiedzUsuń