Moje ostatnie odkrycie smakowe to puszysty omlet z masłem orzechowym i bananem.
Omlet równie dobrze smakuje na słodko jak i na słono. Sprawdzi się idealnie jako ciepłe śniadanie czy kolacja.
Omlet równie dobrze smakuje na słodko jak i na słono. Sprawdzi się idealnie jako ciepłe śniadanie czy kolacja.
Składniki:
- Jajka- 2 sztuki
- Sól- szczypta
- Mąka orkiszowa pełnoziarnista- 2 łyżki
- Olej- 1/2 łyżeczki
Przepis:
Białka ubić z solą, stopniowo wlewać żółtka, a następnie mąkę i masło. Smażyć na rozgrzanej patelni 2-3 minuty z każdej strony.
Jeden omlet (bez dodatków) dostarcza około:
B-17 g T-16 g W-13 g E- 268 kcal WW-1
Takie biszkoptowe omlety to moje ulubione ;)
OdpowiedzUsuń