Składniki:
- Wiórki kokosowe- 200g
- Masło kokosowe/masło- 40g
- Mleko- 2 łyżki
- Ksylitol- 1/4 szklanki
- Jajko- 1 sztuka
- Sól
Przepis:
1. Mleko i masło rozpuścić w rondelku z cukrem. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Białko jaj ubić z dodatkiem soli.
2. Do masy kokosowej dodać żółtko- wymieszać, a następnie stopniowo dodawać pianę z białek. Z ciasta formować kulki, które następnie kłaść na blaszce.
3. Piec w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni przez około 10-12 minut.
2. Do masy kokosowej dodać żółtko- wymieszać, a następnie stopniowo dodawać pianę z białek. Z ciasta formować kulki, które następnie kłaść na blaszce.
3. Piec w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni przez około 10-12 minut.
Jedna kokosanka dostarcza około:
B-1,3 g T-10,4 g W-6,6 g E- 108 kcal WW-0,5
Bezcukrowa wersja zawsze jest fajna ;)
OdpowiedzUsuńRewelacja! Robiłam podobne i zawsze wychodzą przepyszne! :D
OdpowiedzUsuńWyglądają bosko ;) ;) Pokazałam przepis na fb: Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety, żeby dużooo osob zobaczyło co czarujesz w kuchni.
OdpowiedzUsuńPat Dream dziękuję za udostępnienie na grupie i za miłe słowa ;)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń