Zaczynamy cykl przepisów zatytułowanych "Obiady na 500 kcal", które będą się pojawiały w poniedziałki do końca maja, a może i dłużej ;)
Zaczynamy jak zwykle moim ulubionym daniem czyli pyszną potrawką z wykorzystaniem indyka gotowanego, którego można wcześniej użyć do ugotowania rosołu.
Składniki:
- Pierś z indyka gotowanego- 600g
- Cukinia- 200g
- Pomidor bez skórki- 3 sztuki
- Koncentrat pomidorowy- 2 łyżeczki
- Jogurt naturalny- 4 łyżki
- Koperek- 2 łyżeczki
- Bulion warzywny/mięsny- 1/2 szklanki
- Oregano
- Papryka ostra
- Pieprz
- Przyprawa warzywna bez soli
- Oliwa z oliwek
- Makaron pełnoziarnisty- 320g
- Olej rzepakowy- 10 ml
Przepis:
Indyka ugotować, pokroić na drobne kawałki. Cukinię i pomidora pokroić w drobną kostkę i dusić na patelni z olejem przez jakiś czas. Następnie dodać pozostałe składniki i dalej dusić. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Podawać z potrawką.
Ilość porcji -4
Jeden porcja dostarcza około:
B-41g T-7 g W-71 g E- 500 kcal WW-7
Pyszny obiadek, jestem na tak :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na obiad i odchudzoną kapustę :)
OdpowiedzUsuń