Zaczynamy cykl przepisów zatytułowanych "Obiady na 500 kcal", które będą się pojawiały w poniedziałki do końca maja, a może i dłużej ;)
Zaczynamy jak zwykle moim ulubionym daniem czyli pyszną potrawką z wykorzystaniem indyka gotowanego, którego można wcześniej użyć do ugotowania rosołu.
Składniki:
- Pierś z indyka gotowanego- 600g
 - Cukinia- 200g
 - Pomidor bez skórki- 3 sztuki
 - Koncentrat pomidorowy- 2 łyżeczki
 - Jogurt naturalny- 4 łyżki
 - Koperek- 2 łyżeczki
 - Bulion warzywny/mięsny- 1/2 szklanki
 - Oregano
 - Papryka ostra
 - Pieprz
 - Przyprawa warzywna bez soli
 - Oliwa z oliwek
 - Makaron pełnoziarnisty- 320g
 - Olej rzepakowy- 10 ml
 
Przepis:
Indyka ugotować, pokroić na drobne kawałki. Cukinię i pomidora pokroić w drobną kostkę i dusić na patelni z olejem przez jakiś czas. Następnie dodać pozostałe składniki i dalej dusić. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Podawać z potrawką.
Ilość porcji -4
Jeden porcja dostarcza około:
B-41g  T-7 g  W-71 g  E- 500 kcal  WW-7
Pyszny obiadek, jestem na tak :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na obiad i odchudzoną kapustę :)
OdpowiedzUsuń