Cieszy mnie fakt, że coraz więcej ludzi dba o swoją sylwetkę, zdrowie- pragniemy być "fit". Coraz częściej sięgamy po produkty z mniejszą kalorycznością czy nisko tłuszczowe. W ostatnim czasie miałam okazję spróbować właśnie takiego produktu, który zawiera tylko 27 kcal/100g . Poza tym nie zawiera glutenu, którego eliminacja z diety jest teraz na topie.
Dlatego dziś przedstawię Wam wykonane przeze mnie danie, które jest dosyć sycące, niskokaloryczne, a co najważniejsze nie wymaga dużego nakładu pracy.
Składniki:
- Noodles nitki konjack TaoTao- 1 opakowanie
- Kurczak- 300g
- Czosnkowy sos chili 4 łyżeczki
- Sos sojowy - 3 łyżeczki
- Marchew- 1 sztuka
- Ogórek- 1/2 sztuki
- Cebula- 1 sztuka
- Kalafior- 1/2 sztuki
- Pieprz
- Przyprawa ziołowa bez soli
- Grzybki mun - 100 g
Przepis:
Grzybki mun moczyć 15 minut w gorącej wodzie,a następnie gotować przez 10 minut.Gotowe pokroić w cienkie paski. Warzywa oczyścić. Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie. Marchew i ogórka zatrzeć na cienkie paski, a cebulę pociąć na piórka.
Kurczaka pokroić na drobne paski posypać przyprawą ziołową, pieprzem, a następnie podsmażyć z cebulą na patelni teflonowej. Dodać sos czosnkowy i sojowy, pod koniec smażenia dodać rozdrobnione warzywa.
Noodles nitki konjack opłukać 3 razy ciepłą wodą. Dodać do potrawy- chwilę podsmażyć.
Z przepisu wyjdą 2 porcje.
Jedna porcja dostarcza około:
B-42,5 g T-2,5 g W-53,5 g E- 434,5 kcal WW-5
0 komentarze :
Prześlij komentarz