Przygotowując niedzielny obiad mogę pozwolić sobie na potrawy, które wymagają ode mnie poświęcenia więcej czasu niż w tygodniu. Ostatnio zasmakowały nam roladki z brokułem. Danie tak naprawdę nie jest trudne w wykonaniu, ale należy poświęcić trochę więcej czasu.
Składniki:
- Pierś z kurczaka- 2 sztuki
- Brokuł- 1 sztuka
- Mozzarella- 125g
- Serek mascarpone- 1 łyżka
- Kasza orkiszowa- 1 opakowanie
- Sól
- Pieprz
- Zioła prowansalskie
- Papryka
Przepis:
1. Filet rozciąć na pół, a następnie ubić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron.
2. Brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie.
3. Na każdy filet nakładać naprzemiennie małe kawałki brokuła i cienkie paski mozzarelli, a następnie zawinąć w rulon i spiąć wykałaczkami.
4. Piec w piekarniku przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.
5. Pozostałą część brokuła zblendować z mascarpone i doprawić do smaku.
Podawać z kaszą np.orkiszową.
Z przepisu wyjdą 2 roladki.
Cały obiad dostarcza około:
B-55 g T-20 g W-50,5 g E- 578 kcal WW-5
0 komentarze :
Prześlij komentarz